ELMÜTDER

İnşaat Bir Sanattır, Müteahhit de Sanatçı!

Öncelikle inşaat ve müteahhit arasındaki bağlantıyı pekiştirmek için ayrı ayrı tanımlarda bulunalım. İnşaat denince akla ilk gelen İnşaat sektörüdür. İnşaat sektörü, insan yaşamını tümüyle etkileyen ve ilgilendiren bir sektördür. Bu sektörün yaptığı konutlarda oturur, okullarda okur, iş yerlerinde çalışır, yol vb. alt yapı tesislerinden yararlanarak yaşarız.

En önemli şey olan “insan” unsurunu yakından ilgilendiren inşaat sektörü, hatalar ve başarısızlıklar yapıldığı durumlarda çok kötü sonuçlarla karşılaşılır. Bu yapılan yanlışların deprem, sel baskını, heyelan, yangın vb. afetlerde meydana gelen kayıplardan sonra ne kadar önemli olduğu anlaşılır. İnşaat sürecinde görev yapan herkesin planlı ve işinin hakkını vererek yapması,
topluma daha düzgün, çağdaş ve sağlam yapılarda yaşama imkanı sunar.

İnşaat denilince ise akla gelen bir diğer kavram ise Müteahhit kavramıdır.
Müteahhit, daha çok inşaatı yapan özel veya kurumsal kişi veya kişilerle bağdaştırılmakla birlikte kelime anlamı olarak, sözleşme ile üzerine görev aldığı işi veya projeyi gerekli yöntemle bitirme sorumluluğu alan kişiye verilen isimdir.

Ben inşaat yapmaya sanat olarak bakıyorum. Dolayısıyla sanatımızı icra ederken kullanacağın tüm araçların ve malzemelerin çok sağlıklı seçilmesi gerekiyor ki ortaya çıkan ürün iyi bir netice versin.

Sektörün en zor yanlarından biri de bürokrasinin çokluğudur. Ayrıca bölgede teknik elemanların, inşaat alanında çalışan insanların gerekli eğitimi almamış olması sorunları yaşanmakta.

Sektörün keyifli yanlarına gelince, dünyaya eğer bir daha gelseydim inşaat mühendisliği okurdum ve yine inşaat işi yapardım. İnsanoğlunun tarihinin ilk basamağı konutla başlar. İnsanoğlunun yaşamında fiziki mekân çok önemlidir. İnsanoğlu hiçbir şeyle 24 saat beraber değil, ama oturduğu eviyle 24 saat beraberdir. Eğer o ev standartlara göre yapılırsa, sağlıklı, kaliteli ve nitelikli bir konut olursa, her şeyiyle mükemmel o evde insanlar oturup rahat ederse bu, dünyanın en güzel şeyidir, en harika şeyidir. Yaptığın o yapı senin eserin olarak seni anlatır. İnşaat sektörünün diğer bir güzel yanı da sürekli olarak alın teriyle çalışan emekçi insanlarla bir arada olmaktır.

E-Bülteni Abonesi Ol

Elazig, Turkey
13 Ekim Çarşamba, 2021
Clear